Mārrutku tinktūra: daudzpusīgi pielietojams superlīdzeklis

Mārrutku dzērienam, kuru var pagatavot patstāvīgi mājās, ir daudzas dziednieciskas īpašības!

Kas ir mārrutku tinktūra

Tinktūra uz mārrutkiem, kā jau izriet no nosaukuma, tiek gatavota no auga, ko droši var uzskatīt par lētu un viegli pieejamu. Šajā gadījumā tiek izmantotas nevis mārrutku lapas, bet gan to saknes, jo tajās ir uzkrāta vislielākā derīgo vielu, C vitamīna, koncentrācija. Dzēriena krāsa atbilst saknes krāsai. Dzeltenīgu, nedaudz duļķainu gaišu toni papildina spilgts aromāts. Dzēriena garšu nosaka sinepju eļļas klātbūtne sastāvā: tā ir rūgtena, bet tinktūru ir viegli dzert.

Noderīgas īpašības

Sakņauga sastāvā ir C vitamīns, un tā daudzums ir daudzkārt lielāks nekā šīs vielas saturs apelsīnā un citronā. Degvīnu ar mārrutkiem lieto, lai cīnītos pret saaukstēšanos, vīrusu slimībām un paaugstinātu imunitāti. Dažas mārrutka daļas satur ogļhidrātus: glikozi, polisaharīdus, arabinozi un galaktozi, kas organismam nepieciešami ārstēšanas laikā. Galvenais sastāvs: šķiedrvielas; tioglikozīdi; olbaltumvielas; flavonoīdi.

Lasi vēl: Mūžu dzīvo, mūžu mācies: noderīgi padomi ideālai mīklai

Šis produkts ir bagāts ar mikroelementiem, kas nepieciešami slimību profilaksei un profilaksei: kalcijs; nātrijs; dzelzs; sērs; varš; hlors; fosfors.

Šāda bagātīga sastāva dēļ mārrutku tinktūru uz degvīna ārstēšanai ļoti bieži izmanto mājas terapijai un profilaksei.

Tā rada tonizējošu iedarbību; ir antibakteriāla iedarbība, kas noderēs infekcijas slimību gadījumā; tai piemīt tonizējošas īpašības; kuņģī stimulē sālsskābes veidošanos; palielina apetīti; nomierina klepu; mazina locītavu sāpes; ir efektīva diurētiska iedarbība; normalizē As**sriti; palīdz nieru slimību (tostarp podagras) gadījumā.

Pagatavošanas recepti meklējiet nākamajā lapā! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment